Telefonszámunk

+36 1 609-0003 +36 70 674 8269

E-mail címünk

info@tintcolor.hu

Címünk

1164 Budapest, Szabadföld út 51.

STYRO-BOND SUPER S1/C2TE Flexibilis ragasztó

Alapfelület

STYROBOND SUPER S1 csemperagasztó felhordható cement- és gipszkötésű alapfelületekre (gipsz-, cement-, mész-cementvakolatok, beton, gázbeton, gipszkarton) poliészter, kemény hablemez, homokolt, kent- és epoxi szigeteléssel ellátott felületekre. Az alapfelületnek szilárdnak, zsugorodás- és feszültségmentesnek, por-, zsír-, olaj-, valamint festék és egyéb szennyeződés maradványoktól, só kiválástól mentesnek lennie. Padlófűtéshez aljzatbetonnak burkolás előtt min. 20 naposnak kell lennie és a szabványos felfűtési cikluson kell átesnie.

Felület előkezelés

Nedvszívó alapfelületek előkezelését, pormentesítését, tapadásjavítását, nedvszívás kiegyenlítését STYROBOND HO Univerzális mélyalapozóval vagy STYRO-BOND PLUSZ tapadó híddal végezzük. Az egyenetlen betonaljzatok kiegyenlítésére STYRO-BOND H24 vagy STYRO-BOND H6 Önterülő aljzatkiegyenlítő használata ajánlott.

Feldolgozás:

Az alapfelületek előkezelése után a műszaki ismertetőben leírt keverési arány betartásával adagoljuk a csemperagasztót a keverővízhez, gépi keverő-berendezéssel (fúrószállal) csomómentes masszává keverjük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd újból keverjük át és feldolgozási időn belül dolgozzuk fel.  Az előírt nyitott időt feltétlenül tartsuk be, túllépés esetén (bőrösödés) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Közvetlen napsugárzásnak kitett felületeken a ragasztási idő lerövidül.

Különösen fagyveszélyes, erős vízterhelésnek kitett felületeknél, valamint 30X30 cm-nél nagyobb burkolólapoknál, a teljesen üregmentes burkolatragasztás és a jobb felfekvés érdekében a burkolólapok hátoldalát is kenjük meg csemperagasztóval, valamint kültéren biztosítsunk a burkolatnak min. 1% lejtést. Az elkészült burkolatot csapadéktól és fagytól 24 órán keresztül takarással védeni kell. Nagyobb terhelést csak 7 nap után vigyünk a burkolatra.

Kiszerelés: 25 kg papírzsákban, 1050 kg/ raklap