Telefonszámunk

+36 1 609-0003 +36 70 674 8269

E-mail címünk

info@tintcolor.hu

Címünk

1164 Budapest, Szabadföld út 51.

HÉRA Falfix diszperziós mélyalapozó

Előnyök

  • Elősegíti a festék tapadását
  • Kiegyenlíti az alapfelület nedvszívóképességét
  • Páraáteresztő

Elérhető kiszerelés : 1 l, 2 l, 5 l, és 10 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület 

VAKOLT, BETON, GIPSZKARTON ÉS GLETTELT BELSŐ FALFELÜLETEK, VALAMINT VAKOLT ÉS BETON HOMLOKZATI FELÜLETEK ALAPOZÁSÁRA DISZPERZIÓS KÖTŐANYAGÚ FESTÉKEK ALÁ.

Színek száma / színezhetőség 
Külső megjelenés 

 

ÁTLÁTSZÓ FOLYADÉK, FELHORDVA A FELÜLETRE SEM KÉPEZHET FÉNYES FILMET.

Anyagszükséglet / kiadósság15 M2/L
Felhordás módja 

KEFÉVEL VAGY KORONGECSETTEL

Rétegszám
Száradási idő2 ÓRA
Hígíthatóság 

A HÉRA FALFIX MÉLYALAPOZÓT MINDEN ESETBEN VÍZZEL KELL HÍGÍTANI. A HÍGÍTÁSI ARÁNY 1:3-TÓL AKÁR 1:5-IG TERJEDHET AZ ADOTT FELÜLET SZÍVÓKÉPESSÉGÉNEK FÜGGVÉNYÉBEN.

Rövid leírás

Kiegyenlíti az alapfelület szívóképességét, leköti a festendő felületen lévő port és krétásodott régi festékréteget.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei: Az alapfelület előkészítése:

Az alapozandó felület legyen száraz, hordképes. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Új, vakolt vagy beton felületek:

HÉRA falfix és víz 1:5 arányú keverékével alapozzunk. Az alapozás után vízpróbával ellenőrizzük a felület szívóképességét, ha szükséges alapozzunk másodszor is.

Új, gipsz tartalmú glettel előkészített vagy gipszkarton felületek:

A gipsz tartalmú glettanyagok és a gipszkarton lemezek szívóképessége nagymértékben eltérő lehet. A szívóképesség függ a glettanyagok vastagságátóL, összetételétőL, a gipszkarton lapok típusától. Nem lehet minden típusra érvényes megoldást adni, a kivitelezés során az adott felület ismeretében kell a HÉRA falfix hígítását beállítani. Ügyeljünk arra, hogy az alapozás után a felület ne legyen üvegesen fényes, valamint az alapozás sikerességét ellenőrizzük vízpróbával.

Régi, már festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzunk HÉRA falfix alapozóval. A krétásodott felület lekötésére elegendő az 1:5 arányú hígítás.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

Anyagelőkészítés:

A HÉRA falfix mélyalapozót minden esetben vízzel kell hígítani. A hígítási arány 1:3-tól akár 1:5-ig terjedhet az adott felület szívóképességének függvényében.

A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.