Telefonszámunk

+36 1 609-0003 +36 70 674 8269

E-mail címünk

info@tintcolor.hu

Címünk

1164 Budapest, Szabadföld út 51.

Alvikorr Aqua korróziógátló és átvonó

Kül- és beltéren igénybevett öntöttvas-, acél-, és horganyzott felületek, elsősorban járműalvázak, hátsó hidak, alkatrészek alapozó és átvonó festésére szolgálnak.

Választék:

ALVIKORR AQUA

Bármilyen RAL színben, vagy színminta alapján.

Alkalmazás: Az ALVIKORR AQUA ALAPOZÓ ÉS ÁTVONÓ festékek csak oxidmentesített, zsírtalanított öntöttvas-, acél-, vagy horganyzott felületre hordhatók fel, pneumatikus vagy „airless” szórással, teddy hengerrel és ecsettel. Szemcseszórt felületre nem ajánljuk!

Pneumatikus szóráshoz, csapvízzel 40 – 50 sec kifolyási időre kell hígítani a festéket (20oC-on, mérőpohár 4-gyel mérve), „airless” szórással, teddy hengerrel és ecsettel hígítás nélkül is felhordható. A vizet kis részletekben kell a festékhez hozzákeverni. A túl intenzív keverést kerülni kell, nehogy levegőbuborékok kerüljenek a festékbe.

A festék hígítása és felszórása előtt célszerű a pH értéket ellenőrizni, a megkívánt 8 – 9 pH értékre szükség esetén ammóniumhidroxid-oldattal állítható be a termék.

A felhordott festékréteg szobahőmérsékleten is megszárad, emelt hőmérsékleten (60-80oC) száradási ideje nagymértékben lerövidíthető. Emelt hőmérsékleten szárítva a felhordott festékréteget, a hő-iniciálás előtt, kb. 3 percen át szikkasztani kell.

Tiszta, száraz, zsírmentes felületre közvetlenül alapozás nélkül, enyhén rozsdás felületre Dunaplaszt Primer alapozóra lehet festeni.

Kültéren acélra legalább 3, horganyra, horganyzott lemezre, rézre 2 rétegben kell hígítás nélkül alkalmazni.

A felhordott rétegek között 20 ºC-on 5 óra száradási időt kell biztosítani. Teljes átkeményedése: 24 óra. A festendő felületnek legalább 10ºC-os kell lennie. 

Hígítás: Csapvízzel